ضرورت توسعه صنایع مادر در استان فارس

رییس سازمان صمت فارس گفت: فعالیت صنایع مادر در فارس گامی بزرگ در مسیر خودکفایی، توسعه صادرات و تحول اقتصادی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در بازدید از صنایع مستقر در شهرستان فیروزآباد با تأکید بر توسعه صنایع مادر در استان به عنوان یکی از مناطق بزرگ و دارای ظرفیت کشور، گفت:گسترش فعالیت واحد‌های تولیدی گامی بزرگ در مسیر خودکفایی، توسعه صادرات و تحول اقتصادی است و موجب ایجاد اشتغال در منطقه برای افراد محلی و بومی می‌شود.

حمیدرضا ایزدی گفت: کربنات سدیم کاوه به عنوان بزرگترین واحد تولید کربنات سدیم خاورمیانه و سیمان فیروزآباد از جمله صنایع مادر است که فعالیت آن‌ها گامی بزرگ در مسیر خودکفایی، توسعه صادرات و تحول اقتصادی است و موجب ایجاد اشتغال در منطقه برای افراد محلی و بومی و فراهم شدن زمینه توسعه اقتصادی استان شده است.

او گفت: کارخانجات سیمان ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در استان است و سیمان فارس نو با میزان ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن انواع سیمان جهت بازار‌های داخلی و خارجی اشتغال تعداد ۳۵۰ نفری را ایجاد کرده است.

این مقام مسئول، در خصوص واحد تولید کربنات سدیم گفت: این مجتمع با ظرفیت تولید سالیانه ۶۰۰ هزار تن کربنات سدیم از واحد‌های بزرگ صنعتی و معدنی است که با اجرای طرح توسعه و طرح دوم این شرکت به میزان ۳میلیون تُن افزایش می‌یابد.

ایزدی گفت: اشتغالزایی مستقیم این مجتمع صنعتی یک هزار و ۲۰۰ نفر است که با اجرای کامل طرح‌ها به تعداد ۳ هزار نفر اشتغال افزایش می‌یابد.

او گفت: کربنات سدیم فیروزآباد با هدف فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خام‌فروشی و صادرات محصولات معدنی به بازار‌های جهانی، تبدیل آن به فرآورده‌هایی با ارزش افزوده بالاتر فعالیت می‌کند.

ایزدی گفت: بیش از ۸ معدن سنگ آهک و سنگ نمک در کنار این شرکت راه اندازی شده که مواد اولیه به کارخانه منتقل می‌شود و این باعث شده از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شود و صنایع معدنی را در استان ایجاد کند.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت فارس گفت: تولیدات این شرکت در صنایع پایین دستی مثل شیشه و بلور، بی‌کربنات سدیم، سیلیکات، تریپل فسفات، صنایع شوینده و پاک کننده، صنایع نساجی و دباغی، صنایع غذایی، صنایع کاغذ و صنایع شیمیایی تصفیه آب و پتروشیمی‌ها استفاده می‌شود و در پایین دست این کارخانه شاهد ایجاد کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی کوچک و بزرگی خواهیم بود که از محصولات این واحد به عنوان مواد اولیه کارخانه خود استفاده خواهند کرد.

او، به صادرات محور بودن این مجتمع بزرگ اشاره کرد و گفت: افزون بر تأمین نیاز داخل تولیدات کربنات سدیم، کشور‌هایی همچون عراق، ترکیه، هند، کره جنوبی، اندونزی، بنگلادش، اوکراین، یونان، امارات و ارمنستان از مقاصد صادراتی محصولات این کارخانه هستند که ارزآوری قابل توجهی برای کشور به سبب صادرات محصولات دارند.

ایزدی گفت: در سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال‌آفرین» ابلاغی مقام معظم رهبری بازدید از واحد‌های تولیدی توسط مقامات عالی استان در تعامل و همکاری دستگاه‌های مختلف جهت تأمین مطالبات این واحدهاست که با طراحی برنامه‌های بلند مدت و کوتاه مدت نسبت به رفع مشکلات و کاهش دغدغه آن‌ها قدم‌های مؤثری برداشته می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در بازدید‌های دوره‌ای با توجه به موضوع اشتغالزایی و حل مشکلات واحد‌های تولیدی حضور مدیران در واحد‌های صنعتی می‌تواند زمینه آشنایی آن‌ها با مشکلات را فراهم کرده و برای حل آن‌ها تصمیم لازم گرفته شود.

در این سفر که با حضور استاندار فارس و با هدف حل و رفع موانع شرکت‌های صنعتی میمند و فیروزآباد صورت گرفت مقرر شد؛ میزان آب مورد نیاز مجتمع صنعتی کربنات سدیم توسط شرکت آب منطقه‌ای فارس، همچنین برق مورد نیاز طرح‌های توسعه این شرکت و همچنین میزان نیاز و مشکلات تأمین برق سیمان فارس نو هم توسط شرکت برق منطقه‌ای استان مورد بررسی قرار بگیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار